Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı!

'TEKNOFEST Akdeniz' de Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'ni temsil eden Synbiochem ekibi ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. İşte detaylar...

Teknofest 2024 Akdeniz'de Biyoteknoloji İnovasyon Fikir Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi sıralamasında, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'ni temsil eden Synbiochem ekibi 76,92 puan ile ikinci oldu.

5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen finallerde, Doç. Dr. Gülcihan Gülseren danışmanlığında, Doktorant Zeynep Demirsoy, Fatmanur Elif Sara, Merve Şeker ve İrem Beyza Calla'dan oluşan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ekibi “Enzim mimikleri ile yeni nesil nanobiyosensörler: tirozin biyosensörü” adlı projeyle yarıştı.

Biyoteknoloji İnovasyon Fikir Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi dalında 2 bin 276 ekip başvuru yapmış bunlardan 40 ekip finallere kalmıştı.

TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Antalya'daki finallerde 25 teknoloji yarışmasına 1 milyon 500 binin üzerinde yarışmacı başvuruda bulunmuştu.

Yapay zekâdan haberleşme alanına, biyoteknolojiden tarım teknolojileri alanına kadar çeşitli alanlarda gençler projeleri ile yarıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ 2-6 EKİM TARİHLERİ ARASINDA

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye giren takımlar, Adana'da 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde yarışacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme