Konya'daki pazarda utanç tablosu!

Artan hayat pahalılığı vatandaşların belini iyice kırdı. Ucuz olması nedeni ile halkın akın ettiği semt pazarları artık marketlerle yarışıyor. Konya'da kurulan bir pazarda ürünler zengin ve fakirlerin alabileceği şekilde ikiye ayrıldı. Konu hakkında Hakimiyet.com'a açıklama yapan bir esnaf, 'Biz ürünleri zengin ve gariban kesimin alacağı duruma göre ikiye böldük.  Bu utanç verici bir durum' dedi. 

Hükümet kanadında her ne kadar hayat pahalılığı abartılacak kadar değilse de halk nezdinde ise pahalılık iliklere kadar işliyor. Ekmeğin kaç gram olduğunu bilmeden 'Diğer ülkeleri görmeden bizim ülkemizde enflasyon var diyen haindir' diyen ve ikbal peşinde iktidar yalakası olanların aksine gerçek halk pahalılığı iliklerine kadar hissediyor.

Ev kiraları, elektrik, su, doğalgaz faturaları, derken hayatın vazgeçilmesi olan beslenme artık lüks duruma geldi. İnsanlar sağlıklı beslenmek bir yana karnını doyurmak ve günü kurtarmak için çaba harcıyor.

Eskiden semt pazarlarında çürümeye yakın veya biraz soluk ürünler hayvanlara götürülürken şimdilerde bu ürünler Pazar tezgahlarında gerçekte fakir ama göstermelikte fırsat ürünü olarak satışa sunuluyor.

Yani bir zamanlar hayvanlara verilen bu ürünler artık geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşların sofrasında yer alıyor. Konya muhacir pazarında ise durum değişik değil, isminin açıklanmasını istemeyen pazarcı esnafı “Biz ürünleri zengin ve gariban kesimin alacağı duruma göre ikiye böldük.

Bu utanç verici bir durum fakat bu durumdan biz değil bizi bu hale düşürenlerin utanması gerekir.” diye konuştu.

İşte zengin ve gariban ürün fiyatlarından bazıları

ZENGİN ÜRÜNLERİ FIRSAT ÜRÜNLERİ

Domates 80 TL 25 TL

Salatalık 70 TL 30 TL

Lahana 50 TL 20 TL

Marul 35 TL 10 TL

Yeşillik 15 TL 4 TL

Patlıcan 45 TL 10 TL

Mandalina 40 TL 15 TL

Havuç 15 TL 5 TL

Özel Haber

Bakmadan Geçme