Konya'da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Konya'da jandarma ekipleri 3 ilçede uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin; Bozkır, Cihanbeyli ve Beyşehir ilçelerinde suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Bozkır ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde bulundurdukları değerlendirilen, 4 şahsın yaşadığı ikamette arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada, 1.81 gram metamfetamin olduğu değerlendirilen madde, 9.95 gram peçeteye emdirilmiş bonzai tespit edilerek ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cihanbeyli ilçesinde ise jandarma ekiplerince yapılan istihbari çalışma neticesinde, 1 şahsın çalıştığı çiftlikte ve mısır tarlasında yasa dışı kenevir bitkisi yetiştirildiği bilgisine ulaşıldı. Şüpheli şahsın çalıştığı çiftlik ve mısır tarlasında yapılan aramada; 140 gram kubar esrar ele geçirildi. Şüpheli şahıs ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Beyşehir ilçesinde ise Jandarma Dedektifleri (JASAT) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda alınan duyum üzerine, 1 şahsın ikametinde arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada 680 gram kubar esrar, 1 adet seri numarası kazınmış otomatik av tüfeği, 1 adet markası ve seri numarası olmayan otomatik av tüfeği, 1 adet hassas tartı ele geçirildi. Bahse konu malzemelere el konulurken, şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bakmadan Geçme