Konya'da öğrenciler 'Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması'na katıldı

Konya'da ilkokul öğrencileri, ailelerine örnek olmak adına 'Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması'na katıldı.

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması' düzenledi. Yarışmaya şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sarayköy Mahallesi'nde bulunan Sarayköy İlkokulu öğrencileri katılım sağladı. Mahallede bulunan sıfır atık kutularının düzenli olarak kullanılmamasından dolayı ailelerine örnek olmak için yarışmada 3 bin 300 kilogram atık topladı. Bir öğrenci, öğrenci başına atık toplama kategorisinde 55 kilo ile birinciliği kazandı.

“En fazla atık toplayan öğrenciye her hafta ödül verdik”

Selçuklu ilçesindeki Sarayköy İlkokul Müdürü Ahmet Kunt, “Selçuklu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu 'Okullar Sıfır Atıkta Yarışıyor' projesini bizim de katılımımız şu şekilde oldu: Öncelikle sınıfımızı, okulumuzu, köyümüzü temiz tutma bilincinde olan öğrencilerimiz ilerleyen süreçlerde mahallemizdeki geri dönüşüm kutusunun gerektiği gibi kullanılmadığını fark ettiler. Bu yarışma bilgilerinin de bize gelmesiyle birlikte biz de hem bu yarışmayla beraber köyümüzde bir bilinç oluşturabileceğimizi düşündük. İlk önce yere çöp atmama bilincini verdik ve çocuklarımızla beraber bunu yerleştirdik. Çocuklar sadece okulun bahçesini değil, tüm mahalle, ilini, ilçesini temiz tutma bilincine eriştiler. En fazla atık toplayan öğrenciye her hafta ödül verdik. Bu da çocuklarımızı çok teşvik etti. Hatta çocuklarımız öğretmenlerimize 'ben bugün bu kadar çuval atık topladım öğretmenim, hediyemi alabilir miyim' ya da haftanın birincisi kim oldu diye sürekli bir bilinç halinde oldular. Bu da bizi gerçekten sevindirdi. Çocuklarımızın emekleri daha çok, eğer onlar olmasaydı, onlar ailelerini teşvik etmeseydi, ailelerini zorlamasaydı bizler de Selçuklu'da kişi başına toplanan atıkta birinci olmamız mümkün değildi" dedi.

“Bizim istediğimiz gönüllere bu bilinci yerleştirmekti”

Yapılan yarışmada öğrenci başına 55 kilogram atık toplayan Ahmet Kunt, “Gerçekten bir mahalle okulu olarak toplamda 3 bin 300 kilo yaklaşık atık topladık. Öğrenci başına 55 kilo atık toplamış olduk. Bu da bizim için gerçekten büyük bir sayı. Ama tabii bunlar sayıdan da ziyade bizim istediğimiz gönüllere bu bilinci yerleştirmekti. İnşallah da bunun yerleştiğini düşünüyoruz ve çocuklar ilerleyen yıllarda da bunun bilincinde olacağını düşünüyoruz. Okullar yarışıyor, atık yarışmasında kişi başına toplanan atık branşında okulumuz Selçuklu ilçemizde birinci oldu” diye konuştu.

Yorumlar 1
Selma Gül 19 Haziran 2024 00:13

Gerçekten harika bir girişim! Konya’daki ‘Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması’na katılan ilkokul öğrencilerinin çevre bilinci oluşturma çabaları takdire şayan. SEKRAN gibi interaktif ve akıllı sunum uygulamaları da bu tür projelerde büyük katkı sağlayabilir. Örneğin, SEKRAN’ı kullanarak öğrencilere çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında interaktif sunumlar yaparak farkındalığı artırabiliriz. Sunumlar sırasında öğrenciler, SEKRAN’ın sunduğu etkileşimli özellikler sayesinde anında geri bildirim verebilir ve yarışma sonuçlarını kendi cihazlarından takip edebilirler. SEKRAN’ın çevre dostu yaklaşımı, kâğıt israfını önleyerek bu tür çevreci projelere destek olurken, eğitimde dijital dönüşümü de teşvik ediyor. SEKRAN.com ile sunum yapmak, hem öğretmenler hem de öğrenciler için eğlenceli ve öğretici bir deneyim olabilir.

Bakmadan Geçme