Konya'da korkutan yangın: 3 ev tamamen yandı, 4 evde hasar oluştu

Konya'da çıkan yangında 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldo, alevlerin sıçradığı 4 ev ise kısmen yandı.

Yangın, gece saatlerinde Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi'ndeki bir evde çıktı. Evinde tek başına yaşayan F.S. isimli şahsın evinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Alevler, bitişikteki iki eve daha sıçradı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arazözleri de müdahale amacıyla adrese sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yangında zaman zaman patlamaların da yaşandığı öğrenildi. Yangın, uzun uğraşlar sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Daha sonra ise soğutma çalışmaları başlatıldı. Olayda 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçraması sonucu çevresindeki 4 ev de kısmen yandı. Beyşehir Belediyesi tarafından sevk edilen iş makineleri yanan evlerin enkazında kaldırma çalışmaları başlatıldı. Yangından etkilenen bir kişinin hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı belirtildi.
Öte yandan, Konya Valisi İbrahim Akın, Doğanbey Mahallesi'nde yangın mahallinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yangından etkilenen ve evleri zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Akın, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakmadan Geçme