Konya'da jandarmadan kaçak tütün ve sigara operasyonu

Konya'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen kaçak tütün ve sigara operasyonları kapsamında makaron, sigara ve tütün ele geçirildi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cihanbeyli ve Çumra ilçelerinde suç/suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Cihanbeyli ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Yeniceoba Jandarma Karakol Komutanlığı ile yapılan istihbari çalışmalar neticesinde haksız kazanç temin etmek amacıyla gümrük kaçağı doldurulmuş makaron satışı yapacağı bilgisinin alınması üzerine E.E. isimli şahsın seyir halinde olan aracı durdurularak arama gerçekleştirildi. Arama sonucunda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen 18 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere ekiplerce el konuldu. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli E.E. hakkında adli işlem yapıldı.

Çumra ilçesinde düzenlenen operasyonda ise İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çumra JASAT tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar neticesinde ve alınan duyum üzerine K.E. isimli şahsın ev ve iş yerinde arama yapıldı. Arama neticesinde bin 152 paket çeşitli markalarda kaçak sigara, 12 adet elektronik sigara, 35 kilo kıyılmış tütün, 5 bin 200 adet boş makaron, bin 100 adet dolu makaron, 21 adet küçük makaron dolum makinesi, 1 adet büyük makaron dolum makinesi, 1 adet seri numarası kazınmış kuru sıkı tabanca ve şarjörü tespit edilerek ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıs ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme