Konya'da Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye için protesto düzenlendi

Konya'da Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye yönelik suikast protesto edildi

Konya'da Ehli Sünnet Alimler Birliği (ESAB), Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını protesto etmek için bir araya geldi.

Mevlana Meydanı'nda düzenlenen programda gazetecilere, İsrail'in katliamlarına ve suikastlarına bir yenisini daha eklediğini söyleyen ESAB Başkanı Orhan Çeker, bir programa katılmak üzere İran'a giden Heniyye'nin, suikasta uğraması hakkında "Şehit, ölmeden önce cennetteki makamını gören kimsedir. İsrail yok etmeye çalışsa da şehitler ölmez, diridirler. Şehitler aslında ümmetin de dirilişidir ve uyanışıdır. Merhum Heniyye'nin, şehitlik ayetlerini okurken çekilmiş bir videosu var. Sanki şehit olacağını müjdeliyordu." ifadelerini kullandı.

31 Temmuz'un uyanış miladı olacağını ifade eden Çeker, "bu suikastı unutmayacağız." dedi.

Son olarak Müslümanların bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Çeker, "Biz ümmet olmadığımız, ırkçılık ve benzeri düşüncelere sahip olduğumuz sürece suikastlar, soykırımlar devam edecek. Biz de tokat yemeye devam edeceğiz. Aklımızı başımıza almaz da ümmet olmayı becermezsek, maalesef katliamlar olağan olarak devam edecektir. Bizim de Allah katında hesabımız bu oranda çetin olacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.

AA

Bakmadan Geçme