Konya'da domatesleri çürümeye terk edilen çiftçi, 'Yapamıyorlarsa insinler o koltuktan'

Konya'nın Karapınar ilçesinde domates üreticiliği yapan Ali Emre Ertan isimli çiftçi, düşük alım fiyatından dolayı ürünleri tarlada bırakarak, halka ücretsiz dağıtmaya başladı. Onca aylık emeğinin ziyan olduğunu belirten Ertan, yetkililere seslenerek, 'Yapamıyorlarsa insinler o koltuktan' dedi. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Konya'nın Karapınar ilçesinde domates üreticiliği yapan Ali Emre Ertan isimli çiftçi, düşük alım fiyatından dolayı ürünleri tarlada bırakarak, halka ücretsiz dağıtmaya başladı. Onca aylık emeğinin ziyan olduğunu belirten Ertan, yetkililere seslenerek, “Yapamıyorlarsa insinler o koltuktan” dedi.

Ektiği ürünün karşılığını alamayanlardan biri de domates üreticileri oldu. Konya'nın Karapınar ilçesinde birçok domates üreticisi düşük alım fiyatından dolayı ürünleri tarlada bıraktı.

Domatesleri tarlada çürümeye terk edilen çiftçilerden Ali Emre Ertan, ürünlerin ziyan olmaması için domatesleri, halka ücretsiz dağıtmaya karar verdi. Onca zaman verdiği emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden çiftçi Ertan, “Ne üretime teşvik var ne de üreticiye destek var. Yapamıyorlarsa insinler o koltuktan” diyerek sitemde bulundu.


“NE ÜRETİME TEŞVİK VAR NE DE ÜRETİCİYE DESTEK VAR”

Üreticiye destek olmadığından hayıflanan Emre Ertan, emeğinin boşa gitmesinin zoruna gittiğini vurguladı. Hakimiyet.com'a açıklama yapan Ertan, “Zararın boyutu bizim için büyük. Artık zararın boyutunu geçtik.

Malların burada çürüyüp, boşa gitmesi zorumuza gidiyor. Verdiğimiz emeğin boşa gitmesi, zorumuza gidiyor. Su tüketimi diyorlar, minimum su tüketimine sahip bir ürün.

Alternatif bir ürün anacak Ne üretime teşvik var ne de üreticiye destek var. Malımız ortada kaldı. Perişan oldu ortalık. Çok kötü durumdayız.” diye konuştu.


“YAPAMIYORLARSA İNSİNLER O KOLTUKTAN”

Bir annenin çocuğuna baktığı gibi tarlaya değer verdiğini söyleyen üretici Ali Emre Ertan, yetkililere seslenerek, “Tarlayı hazırlamaya başladığımda Nisan ayının 14'ü idi. 14 Nisan'dan beri bu tarlanın içerisindeyim.

Bir evde anne çocuğuna nasıl bakar, nasıl ilgilenirse o şekilde ilgi gösterdim. Çocuğa bakar gibi baktım, yetiştirdim. Sonu ortada. Ortalama 800, 900 bin TL zararımız var.

Bunun açığını kapatmamız minimum 2 yılımızı alır. Onlara söyleyecek çok fazla bir şeyimiz yok. Yapamıyorlarsa insinler o koltuktan.” sitemde bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme