Konya' da Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, 16-22 Eylül tarihleri arasında şehri bisiklet ve toplu ulaşım kültürüyle buluşturacağı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor! İşte etkinlik takvimi...

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında birbirinden çeşitli ve eğlenceli etkinlikler düzenliyor.

"Paylaşımlı Kamusal Alanda Şehri Birlikte Yaşayalım!" sloganıyla gerçekleştirilecek olan ve hafta boyunca sürecek etkinliklerle, vatandaşlar bisiklet yollarını daha aktif kullanmaya teşvik edilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi' nin Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca, sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekmek ve halkı bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla organize ettiği etkinlik takvimi ise şu şekilde;

ETKİNLİK TAKVİMİ:

16 Eylül: Bisiklet yollarında reflekötürlü yelek dağıtımı ve Pedal Kafe Çalıştayı yapıldı. Ayrıca, EIT Raptor Projesi farkındalık çalışması ile bisbulans ve tramvaylarda ücretsiz bisiklet tamiri hizmeti sunuldu.

17 Eylül: Öğrencilere toplu ulaşım eğitimi verildi. EIT Raptor Projesi farkındalık çalışmaları devam etti ve ileçelerde ücretsiz bisiklet tamiri hizmetleri sunuldu Bisiklet tramvayı bu tarihte ücretsiz hizmete sunuldu.

18 Eylül: Bisikletlilere karşı uyarı mesajları taşıyan araç kokularının dağıtıldığı bir etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinlikte lise öğrencileri bisikletle şehri keşfetti ve bisiklet tramvayı yine ücretsiz hizmete sunuldu.

19 Eylül: Güvenli okul yolları eğitimi, EIT Raptır Projesi farkındalık çalışması ve bisbulans ile bisiklet tamirleri programı devam etti.

20 Eylül: Dezavantajlı bireyler için bisiklet sürme etkinliği, güvenli okul yolları eğitimi ve bisiklet tramvayının ücretsiz kullanımı gibi etkinlikler düzenlenecek.

21 Eylül: Bisikletlilere Beyşehir Turu ve EIT Raptor Projesi farkındalık çalışmaları sürecek. Bisiklet tramvayo yine ücretsiz hizmete sunulacak.

22 Eylül: Avrupa Hareketlilik Haftası'nın son gününde, bisiklet camiası ile toplu bisiklet sürüşü etkinliği gerçekleştirilecek ve tramvay ücretsiz olacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme