Konya'da 3 evin küle döndüğü yangında enkaz kaldırma işlemleri devam ediyor

Konya'da gece saatlerinde 3 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Yangın, gece saatlerinde Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi'ndeki bir evde çıktı. İkametinde tek başına yaşayan F.S. isimli şahsın evinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın başladı. Daha sonra alevler bitişikteki iki eve daha sıçradı. Vatandaşların durumu ihbar etmesi üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yapılan talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arasözleri de müdahale için sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında zaman zaman patlamaların da yaşandığı öğrenildi. Yangın, uzun uğraşlar sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alınırken öte yandan, soğutma çalışmaları başlatıldı. Olayda 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Alevlerin sıçraması neticesinde çevresindeki 4 ev ise kısmen yandı.

Ekipler ve mahalle sakinlerinin de katıldığı çalışmada iş makineleri ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları sürüyor. Yangın anını anlatan Mustafa Akiz, gece aniden elektriklerin kesildiğini söyleyerek, "Elektrik neden kesildiğini pencereden baktığımda dumanların yükseldiğini fark ettim. İlk anda büyük bir müdahale olsaydı bu kadar yangın olmazdı. Canlı yayın açtık, oradan sesimizi duyurduk. 9-10 tane evimiz yangından dolayı hasar gördü. Ekiplerin çalışması olmasa 30-40 ev yanacaktı" ifadelerini kullandı.

Yangının meydana geldiği mahalleye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay evi yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yangına ilişkin bilgi aldı.

Bakmadan Geçme