Konya Büyükşehir'in Akıllı Şehir Uygulamaları farklı ülkelere örnek oluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kentsel Dönüşüm Programı kapsamında Akıllı Şehir Uygulamaları ve Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama Eğitimleri programı düzenleniyor.

Akyokuş Kasrı'nda düzenlenen eğitim bilgileri hakkında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu, Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehircilik alanında uygulama gerçekleştirdiklerini belirterek,

“Bu uygulamalarımızı içeren birçok ortamımızı, doğal kaynakları, yeşil renkte ve sürdürülebilirliği ön planda tutmaktadır. Bilgi birikimimizi diğer şehirler ve bölgelerdekilerle paylaşmaktan mutluluk kurtulur” dedi.

"Türkiye'nin tecrübesinden faydalanıyoruz"

Irak Çevre Bakanı Yardımcısı Jassim Abdul Aziz Hamadi Al-Falhi, ev sahipliği için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, “Türkiye-Irak ilişkileri güvenlik, ticaret ve dijital alanda zirveye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ziyaretinden sonra birçok yeni girişim gerçekleştirildi. Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanıyoruz ve TİKA ile yürüttüğümüz iş birliğine destek veriyoruz” sözlerini aktardı.

Bakmadan Geçme