Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere 18 Farklı Türde Tarımsal Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda çiftçilere 18 farklı türde tarımsal destek sağlayacağını duyurdu.

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda çiftçilere 18 farklı türde tarımsal destek sağlayacağını duyurdu. Fidan, fide ve tohum şeklinde yapılacak desteklerle kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel çeşitliliği artırmak hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yüzde 50 hibe destekli Macar fiği ve korunga tohumları dağıtarak, özellikle daha az su isteyen bitkilerin teşvik edildiğini belirtti.

Başkan Altay, Konya'nın Türkiye'nin tarımda öncü şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Konya sadece kendisi için değil, Türkiye'nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor. Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar üretmeye devam etsinler, biz her türlü desteği sağlamaya hazırız" dedi.

Macar Fiği ve Korunga Desteği

Bu kapsamda, çiftçilerin kaba yem açığını gidermeye yönelik başlatılan projede, Macar fiği ve korunga gibi yem bitkileri öne çıkarılıyor. 2024-2025 sezonunda 10.600 dekar alan için 106.400 kilogram sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu dağıtıldı. Çiftçiler, bu hibeler sayesinde kendi kaba yemlerini üreterek maliyetlerini düşürme imkanı bulacaklar.

Desteğin Geçmişi ve Geleceği

Konya Büyükşehir Belediyesi, son dört yılda çiftçilere yaklaşık 1.000 ton Macar fiği ve korunga tohumu desteğinde bulunarak, hayvancılık sektörünü desteklemeye devam etti. 2024-2025 sezonunda ise bu desteklerin yanı sıra elma, ceviz, badem, aronya, nohut ve kekik gibi 18 farklı türde fide ve tohum dağıtımı gerçekleştirilecek.

Çiftçiler, sağlanan desteklerden memnun olduklarını dile getirirken, bu projelerin sürdürülmesi için Başkan Altay'a teşekkürlerini ilettiler.

Bakmadan Geçme