Kilidini kırıp çaldılar

Aksaray'da belediye tarafından hizmete sunulan akıllı bisikletler 3 kişi tarafından kilitleri kırılarak çalındı.

Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak, öğrencilerin bisikletle spor gelişimini sağlamak ev bisiklet alışkanlığını artırmak için şehrin birçok noktasına konulan akıllı bisikletler, sabaha karşı 3 kişi tarafından kilitleri kırılarak çalındı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde bisikletlerin başına gelen 3 şahsın kare kod kullanılarak alına bilinen bisikletleri yerinden çıkarmaya çalıştığı anlar yer aldı. Bisikletleri çıkaramayan kişiler daha sonra bisikletlere zarar vererek kilitlerini kırıp aldıktan sonra kayıplara karıştı. Aksaray Belediyesi durumu emniyete haber verdi. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Her gün binlerce vatandaşımızın kullandığı akıllı bisikletlerimizden ne istediniz? Şehrin farklı noktalarında bulunan bisikletler bazı kendini bilmez kişiler tarafından tahrip ediliyor. Ancak saldırganların güvenlik kameraları sayesinde tespit edilecek. Görüntüler elimizde, bunu yapanlar elbet bulunacak, emniyet güçlerimiz tarafından gereken yapılacaktır. Geleceğimiz ve şehrimizin güzelliklerini korumak için lütfen daha dikkatli ve özenli olalım” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme