İsrail ordusunun Gazze' ye yönelik saldırılarında 21 sivil daha hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze' ye yönelik saldırılarının 312. gününde 21 sivil daha hayatını kaybetti

Gazze Şeridi' ne yönelik İsrail saldırıları 312. gününde de hız kesmeden devam ediyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA' ya göre, İsrail ordusu gece boyunca Gazze' nin çeşitli bölgelerini bombaladı. Bu saldırılar sonucunda en az 21 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

En ağır saldırılardan biri, Gazze' nin güneyindeki Han Yunus kentinde gerçekleşti. İsrail güçlerinin bir evi hedef alması sonucunda en az 4 sivillin hayatını kaybettiği öğrenildi. Aynı bölgede, Beni Suheyla beldesinde keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu 2 sivil daha yaşamını yitirdi.

Refah kentinin Tel Sultan Mahallesi' nde düzenlenen saldırılarda ise 3 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail savaş uçakları, Gazze' nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı' nda Ebu Neda ailesine ait evi bombalayarak 7 kişinin ölümüne neden oldu. Megazi Mülteci Kampı' nda ise bir eve düzenlenen hava saldırısında 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze' nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesinde bir evin hedef alınması sonucunda 2 sivil daha hayatını kaybetti. Ayrıca, Gazze kentinin Sabra ve Zeytun mahalleleri de topçu atışlarıyla vuruldu.

Hastane kaynaklarına göre, saldırılarda hayatını kaybedenlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 7 Ekim' den bu yana süren saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 39 bine 929' a ulaştı; bunların 16 bin 314' ü çocuk, 10 bin 980' i ise kadın.

Ayrıca, 92 bin 240 kişi de yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı bildiriliyor.

AA

Bakmadan Geçme