'İklim Değişikliği Eğitici Eğitimi Projesi' açılış programı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 'İklim Değişikliği Eğitici Eğitimi Projesi'nin açılış programı, dün Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

TAKİP ET

İklim değişikliği konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen öğretmen ve idarecilere yönelik düzenlenecek eğitim 28 Şubat- 04 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitimlere, öğretim programlarında küresel iklim değişikliği kazanımlarının yer aldığı Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerine giren öğretmenler katılacak.

Katılımcılara İklim Değişikliği Eğitimi için Stratejiler ve Politikalar, İklim Değişikliğinin Okul Müfredatına Entegrasyonu, Öğretmenler ve Eğitimciler için Eğitim ve Öğretim Materyalleri, Güvenli ve Sürdürülebilir Okul Kampüsleri gibi başlıklar altında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden akademisyenler eğitim verecek.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Konya'nın geçtiğimiz hafta önemli bir programa, 'İklim Şurası'na ev sahipliği yaptığını belirterek tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliği konusuyla ilgili farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Bugün başlayıp 5 gün sürecek ve 4 alandan toplam 100 öğretmene verilecek bu eğitimin su halkaları misali büyüyerek genişleyeceğini, önce tüm öğretmenlerimize ardından da öğrencilerimize uzanacağını ifade etti.

MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, iklim değişikliği kavramının son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız, tüm ülkeleri etkileyen niteliğiyle günümüzün en büyük çevresel, ekonomik ve hatta sosyal tehditlerinden birisi haline geldiğini söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak da iklim değişikliğinin sonuçlarını birçok alanda hissettiğimizi belirterek bu alanda çalışmalar ortaya çıkarmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından akademisyenlerimiz tarafından verilen eğitimlere geçildi. SADETTİN KALECİ

Bakmadan Geçme