HADO Avrupa Şampiyonası Heyecanı 12-15 Eylül'de Yaşanacak!

HADO Türk Milli Takımı'nın da yer alacağı HADO Avrupa Şampiyonası'nın heyecanı 12-15 Eylül tarihleri arasında İngiltere'nin Coventry şehrinin ev sahipliğinde düzenlenecek.

TAKİP ET

‘Geleceğin Sporu' mottosuyla hem dünyada hem de ülkemizde hızla yayınlan HADO'nun 2024 yılında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası 12-15 Eylül tarihleri arasında İngiltere'nin Coventryşehrinin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Organizasyonda Ay-yıldızlılarımızın yanı sıra ev sahibi İngiltere, Fransa, Galler, Hollanda, İskoçya, İspanya ve Yunanistan HADO Milli Takımları mücadele edecek.

HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın önemine değinirken; “12-15 Eylül tarihleri arasında İngiltere'de katılacağımız Avrupa Şampiyonası ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Ev sahibi İngiltere'nin yanı sıra Fransa, Galler, Hollanda, İskoçya, İspanya ve Yunanistan HADO Milli Takımları ile karşı karşıya geleceğiz.

Türkiye HADO Milli Takımı, hem Avrupa'da hemde Dünya'da söz sahibi bir konumda. 2022 yılında Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda final oynamıştık. Bu kez Avrupa'da şampiyonu olmak için boy göstereceğiz.

Organizasyonun hemen ardından 2025 yılında Çin'de düzenlenecek ve ülkemiz için de büyük önem taşıyan HADO Dünya Kupası'nın planlamalarına başlayacağız.

HADO artık 50 üniversitede ve 15 ilde pilot olarak gençlerimizle buluşuyor. Ayrıca, Okul Sporları bünyesinde yer aldığımız gibi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Ünilig'in branş sporu olma özelliğini de taşıyoruz. Bu bağlamda 2024-2025 yılı HADO için farklı bir öneme sahip. 2025 yılında Dünya Kupası'nda HADO özelinde buzamana kadar verilmemiş en yüksek para ödülü katılımcılara dağıtılacak. Amacımız, ilk olarak İngiltere'de katılacağımız Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşmak, ardından da çok iyi bir okul sezonu geçirerek 2025 Dünya Kupası'na en iyi şekilde hazır olarak katılmak.” dedi.

HADO, SPORCU HAVUZU GÜNDEN GÜNE GENİŞLİYOR

Türkiye'deki 50 üniversite ve 15 ilde pilot olarak gençlerle buluşan, ayrıca Okul Sporları bünyesindede yer alan HADO, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Ünilig'in branş sporu olma özelliğini taşımaktadır. Türkiye hem takım hem de sporcu sayısı bakımından dünyada HADO oynanan diğer ülkeleri geride bırakmaktadır. Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen 2021 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olarak altın madalya kazanan Ay-yıldızlılarımız, 2022 yılında Fransa'da Avrupa 2.'ligi ve 2023 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da 5.'lik elde etmişti. HADO Türkiye Milli Takımı, 12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında İngiltere'de bir kez daha podyuma çıkmak mücadele edecek.

Bakmadan Geçme