Güne limonlu su ile başlamanın faydaları

Halk arasında 'Günde limon yiyen eve doktor gelmez' diye bir ifade var. Bu kez her sabah bir bardak limonlu su içmenin faydaları hakkında bilmediklerimizi öğrenelim.

Limonun soğuk algınlığında, yüksek tansiyonda ve birçok yemek ve tatlıda kullanımı herkes tarafından bilinmektedir. Peki limonlu suyun faydaları nelerdir? Öğrenelim...

1. Limonlu su, sindirim sistemini iyileştirir, bir önceki günden kalan gereksiz yemek artıklarının atılmasına yardımcı olur. Vücuttaki mineralleri dengeler.

2. Limonlu su görmeyi iyileştirir. İçerdiği "C" vitamini ve antioksidanlar sayesinde gözleri "sarı nokta" yani makula dejenerasyonu ve katarakttan korur.

3. Cildi yumuşatır. Cildin yumuşak kalması için gün boyu bol su içmenin önemini herkes bilir. Limon ciltteki siyah noktaları ve kırışıklıkları önler. Limon karaciğerin en iyi dostudur. Vücuttaki toksinlerin atılmasında karaciğerin işini kolaylaştırır ve zararlı bakterileri yok eder.

4. Limon vücut için gerekli olan potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum insan vücudunda en çok bulunan üçüncü mineraldir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Her gün limonlu su içenlerin soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riski, içmeyenlere göre çok daha düşüktür. C vitamini açısından zengin olan limon, virüslere karşı en etkili savunma görevi görüyor.

5. Metabolizmayı hızlandırır. Limonlu su, kilo vermenin doğal bir yolu olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Böylece limon açlık hissini azaltır ve metabolizmayı hızlandırır, vücudun pH seviyesini düzenler. Kişilerin güne enerjiyle başlamak için her sabah kahve içmek istemesini engeller. Limon stresle mücadelede vazgeçilmez bir araç olarak kabul ediliyor.

Ancak limonlu su herkese faydalı olmayabilir. Diyabet hastalarında, gastrit, ülser, düşük tansiyon ve anemi hastalarında tam tersi etki yaratır. Aşırı limon kullanımı diş eti kanamalarına, tansiyon ve kan şekerinin hızlı düşmesine, diş minesinin aşınmasına ve bunun sonucunda dişlerin sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyetine, böbreklerde idrar üretiminin artmasına ve idrarın sıklaşmasına neden olur.

Özel Haber

Bakmadan Geçme