Görme engeli judocu altın madalyayla dönmek istiyor

Görme engelli milli judocu Recep Çiftçi, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kazandığı bronz madalyanın ardından, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek oyunlarda J2 73 kiloda mücadele edecek olan milli sporcu, Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde teknik direktör Haldun Efemgil yönetiminde son hazırlıklarını sürdürüyor.


28 yaşındaki Recep Çiftçi, hazırlıkların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Çiftçi, “Judoyu yaptıkça daha da sevdim” dedi. Tokyo'da 60 kiloda bronz madalya kazandığını hatırlatan sporcu, “Eskiden güreşle ilgileniyordum. Gözlerimi kaybettikten sonra 10 yıl önce paralimpik judoya başladım. Güreş ve judo birbirine benzeyen sporlar. Judoya başladıkça bu sporu daha çok sevmeye başladım. Tokyo'nun ardından, şimdi Paris'te ülkemizi temsil edeceğim” ifadelerini kullandı.

Çiftçi, olimpiyatlarda madalya kazanmanın zorluğuna dikkat çekerek, “ Madalya kazanmak kolay değil ama biz de çok çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştım. Şimdi bu madalyayı Paris'te altına çevirmek istiyorum ve bunun için elimden gelenin en iyisini yapacağım” şeklinde konuştu. Ayrıca, oyunlara katılacak sporcular arasında çok iyi bir uyum olduğunu da vurguladı.


AA

Bakmadan Geçme