Göçmenlerin Konya halkının yardımlarına ihtiyaçları devam ediyor!

El-Bir Derneği', şehrimizdeki göçmenlerin Konya halkının yardımlarına olan ihtiyacının devam ettiğini ve özellikle un bağışlarının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

El-Bir Derneği, 2014 yılında resmi olarak kurulmuş olup, 2011'den beri gönüllülük esasıyla Suriye'den gelen mültecilere yardım eden bireylerin bir araya gelmesiyle faaliyete geçti. Derneğin amacı, Suriye'den gelenlerin yanı sıra Konya'da bulunan Iraklı, Afganlı ve dünyanın dört bir yanından gelen göçmenlere insani yardım sağlamak. Bu yardımlar, sağlık, hukuk, eğitim ve diğer temel ihtiyaçları kapsıyor. Dernek, göçmenlere umut kapısı olmayı amaçlıyor.

"HURDALARDAN GELİR ELDE EDİYORUZ"

Dernekle ilgili açıklama yapan El-Bir Derneği Başkanı Sinan Cırık, Konya halkının yardımlaşma ve dayanışma ruhunun El-Bir Derneği'ne büyük destek sağladığını belirtti. Derneğin, bağışlanan fazlalık eşyaları ve kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade eden Cırık, “Eşyaların yanı sıra hurda ve kullanılmayan malzemelerden elde edilen gelir de derneğin finansmanında önemli bir rol oynuyor. Örneğin, kullanılmayan kartonlar, paletler ve hurda eşyalar satılarak gelir elde ediliyor.” dedi.

TÜRKİYE' DEKİ "SURİYELİ" ALGISI NEDENİYLE YARDIMLAR AZALIYOR

Suriye'de yaşanan iç savaşın etkileri hala sürerken, yardımların büyük önem taşıdığını ifade eden Cırık, Suriye'deki insanların en büyük ihtiyaçlarının ekmek ve su olduğunu vurguladı. Derneğin, 10 yıldır düzenli olarak Suriye'ye un göndererek ekmek üretimine katkı sağladığını vurgulayan Cırık,

"Uluslararası dengeler ve Türkiye'deki siyasi algı nedeniyle yardımlar azalıyor. Suriye'ye un göndermek zorlaşıyor. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle un tedarikinde sıkıntılar yaşıyoruz.” diye konuştu.

10 TON UN, SADECE 15 GÜNLÜK İHTİYACI KARŞILIYOR

Şu an 10 tonluk un gönderiminin Suriye' de ancak 15 günlük bir ihtiyaç karşılayabildiğini belirten Başkan Cırık, Suriye'deki ekmek fabrikalarıyla yapılan anlaşmalar sayesinde un, ekmeğe dönüştürülerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor ancak, Suriye'deki siyasi durumun belirsizliği ve yaşanan baskılar nedeniyle yardımların devamlılığı tehlikeye girdi ifadelerini kullandı.

Derneğin Suriye'deki çalışmalarının ve yardımlarının devam edebilmesi için Konya halkının duyarlılığını ve desteğini önemsediklerini ifade eden Cırık, röportajın sonunda, Konya halkının yardımlarına olan ihtiyacın devam ettiğini ve özellikle un bağışlarının önemini vurguladı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Ramazan 07 Ağustos 2024 12:41

Allah, Sinan hocamdan razı olsun. Devletimizin yükünü hafifletmek, Müslüman kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için gece gündüz çalışıyor. Allah, onu cennetine koysun. Sinan hocam gibi vakıf insanlarının sayısını arttırsın İnşallah. Dünyanın dört bir yanında mağdur Müslümanların yardımına koşacak Sinan hocalar lazım.

Bakmadan Geçme