Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ve Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek, TBMM'deki çalışmaları anlattı. Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya'da çiftçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara değindi.

Hasan Ekici, çiftçilerin artan maliyetler karşısında zor durumda olduğunu belirterek,

“Son iki üç yılda çiftçilerimiz büyük sıkıntılar yaşıyor. Mesela geçen sene Mısır'daki fiyat artışı teminatını açıklandı. Yüzde beşti. Bu sene yeni açıklanacak ama muhtemelen yüzde onlar on beşleri civarında bir artış olacak. Yine buğdayda, arpada fiyat artışları enflasyonun çok çok altında yani girdiler. Yüzde yüzlerin üzerinde artış yapılırken tarımsal ürünlerin taban fiyatlarında yüzde onlar, on beşler, yirmiler civarında düşürüyor.” dedi.

Konya'da çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dair örnekler veren Ekici, "Konya'da çiftçi eylemlerini görüyorsunuz. Dün kavunlarını belediyenin önünde bir vatandaşımız maalesef kırdı. Çünkü para kazanamamış. Domates üreten bir hemşerimiz Çumra'da yine geçen sitem dolu sözlerle iktidarı eleştirdi. Yani bu anlamda ekonomi krizi şu anda çiftçilerimiz de yaşıyor. İki yıldır yaşıyorlar ama bu sene daha da derinleşti.” sözlerini aktardı.

Konya'daki bazı projelerin bütçe yetersizliği ve yönetim eksiklikleri nedeniyle tamamlanamadığını ifade eden Ekici, KOP Projesi, Avşar Barajı ve Hadimi Tüneli gibi yatırımların yıllardır bitirilemediğini belirtti.

Ekici, “KOP projesi ciddi anlamda yıllardır bitirilemedi. APA Hotamış iletim hattı yıllardır bitirilemedi. Kop'un Kızılırmak'tan su getirecek, o zaten hiç gündemde değil. Avşar Barajı, Hadimi Tüneli, birçok maalesef Konya yatırımı da yıllardır bitirilemedi, 2017'de bitirilecekti kaç yıl geçmiş. Alacabey Tüneli, Manavgat'a giden tünel, o da yıllardır bitirilemedi. Ödenek şu anda yok deniyor. Maalesef liyakatsiz kadroların yönettiği, özellikle son 5-6 yılda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonraki kötü yönetimin bedelini vatandaşlarımız çekiyor, Konya olarak çekiyoruz. Ama biz mecliste bunları dile getirmeye, hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın sesi olmaya, Gelecek Saadet grubu olarak geçmişi gündeme getirdik. Yeni dönemde de inşallah bunu gündeme getirmeye devam edeceğiz. Tabii siyasette birçok belirsizlik de var.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakimiyet Gazetesi, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici'ye teşekkür ederek çalışmalarından başarılar diledi. Ziyaret, fotoğraflarla sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme