Galatasaray, deplasmanda üst üste galibiyet rekorunu elde etti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Antalyaspor'u 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle üst üste kazanma rekorunu da kırdı.

Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Galatasaray, toplamda 25 puana ulaşarak ligdeki yenilgisiz serisini 10 maça çıkardı. Takım, geçen sezonun son maçında Konyaspor'u yenmiş, bu sezon ise Hatayspor, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fenerbahçe, Alanyaspor ve Antalyaspor'u mağlup ederken Kasımpaşa ile berabere kalmıştı.

Galatasaray, deplasmanda üst üste 13 galibiyetle Süper Lig tarihinin dış sahadaki en uzun galibiyet serisini elde etti. Takımın son deplasman mağlubiyeti 11 Kasım 2023'te Hatayspor karşısında yaşanmıştı.

Mauro Icardi, 2 Gol Attı
Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, maçta iki golle öne çıktı. İlk golünü 10. dakikada Dries Mertens'in köşe vuruşuyla kafa vuruşuyla kaydederken, ikinci golü 52. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla penaltı noktasına yakın bir yerden yaptığı vuruşla buldu. Icardi, 78. dakikada Victor Osimhen ile değiştirildi.

Victor Osimhen Fark Yaratıyor
Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen, maçın 90+2. dakikasında Hakim Ziyech'in kullandığı serbest vuruş sonrası röveşata ile takımın üçüncü golünü attı ve ligdeki 3. gol sevincini yaşadı.

Sakatlıklar
Galatasaray'da Ismail Jakobs, sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi ve 23. dakikada Berkan Kutlu oyuna dahil oldu. Ayrıca, Hakim Ziyech, sakatlığının ardından 8 maç aradan sonra Antalyaspor karşısında sahaya çıktı ve 71. dakikada Dries Mertens'in yerine oyuna girdi.

Bakmadan Geçme