FETÖ firarisi sahte kimlikle yakalandı

Muğla'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, kiralık araçta sahte kimlikle yakalandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak çalışma neticesinde Marmaris ilçe girişinde denetim yapan ekipler, içerisindeki şahsın durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu.

Durdurulan kiralık araçtaki Ş.C. isimli şahsın kimlik sorgulamasında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Şahsın üst aramasında da sahte İsviçre kimliği tespit edilerek ele geçirildi. Şahsın bu kimliği kullanarak kaçmaya çalıştığı belirlenirken gözaltına alınan S.Ç. ile ilgili resmi belgede sahtecilik suçundan işlem başlatıldı.

Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.Ç., çıkartıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, şahsın daha önce de yurt dışına kaçma girişiminde bulunduğu ancak başarısız olduğu öğrenildi.

AA

Bakmadan Geçme