Ekonomist isim tarih verdi: Alanlar 5 yıl boyunca kazanacak!

Ekonomi yazarı Barış Soydan gümüşün geleceği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Soydan yaptığı açıklama gümüş fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Barış Soydan isimli youtube kanalında yayınladığı bir video ile gündeme dair değerlendirmelerde bulunan ekonomist isim gümüşün geleceği ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Hakimiyet.com'dan, Taner Özay'ın haberine göre; Çektiği videoda, gümüşe sanayiden bir talep olduğunu aktaran soydan “gümüşün bu yıl altınıda sollayacağı yönünde güçlü ön görüler var. CNBC'de bu konuda haber analiz vardı. Bu yıl ONS fiyatının 30 dolara yükselmesini bekleyen yatırım analistlerinin görüşleri var. Bunun iki sebebi var; Gümüşün bir sanayi talebi var. Gümüş üretimi o talebi karşılamıyor.” ifadelerine yer verdi.

"YUKARI İTMESİ BEKLENİYOR"

Önümüzdeki 5 yıl boyunca gümüş fiyatlarının yukarı yönlü seyredeceğini iddia eden ekonomist isim, “her sene yaklaşık olarak 100 milyon ONS'luk gümüş açığı olacağı önümüzdeki 5 yıl boyunca tahmin ediliyor. Bununda gümüş fiyatını yukarı itmesi bekleniyor. Diğer yandan enflasyonun dünyada yüksek olduğu yıllarda özellikle Amerika'da yüksek olduğu yıllarda gümüşün çok özel bir performans gösterdiğinde tarihsel kayıtlar bize söylüyor. 1980 yılında Amerika'da enflasyonun patladığı yıl gümüşün ONS fiyatı yüzde 49.45 yükselmiş.” açıklamalarında bulundu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: Hakimiyet.com Yazan: Taner Özay Date: 05.09.2023

Bakmadan Geçme