Derbide dikkat çeken iç saha ve deplasman analizleri!

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu hafta maçında Galatasaray ile Beşiktaş yarın RAMS Park Arena'da karşılaşacak. Zorlu derbi öncesi 2 ekibin iç saha ve deplasman performansları dikkati çekiyor.

Galatasaray ile Beşiktaş yarın saat 20.00'da karşım karşıya gelecek. Zorlu derbi öncesi 2 ekibin iç saha ve deplasman performansları dikkati çekiyor. Galatasaray bu sezon ligde evinde oynadığı 5 maçta sadece 1 kez puan kaybı yaşarken 4 müsabakada rakiplerini RAMS Park'tan üzgün gönderdi. Ligde mağlubiyeti bulunmayan Beşiktaş ise bu sezon puan kaybı yaşadığı 2 müsabakayı da deplasmanda oynadı.

GALATASARAY BU SEZONA DA EVİNDE SERİ GALİBİYETLERLE BAŞLADI

Geçen sezon iç sahada Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son maça kadar tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, sarı-lacivertliler karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyet sonrasında bu sezona da içeride seri galibiyetlerle başladı.

İlk maçında Hatayspor'u 2-1 yenen sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor'u 5-0 ve Gaziantep FK'yi 3-1'lik skorlarla geçerken tek puan kaybını Kasımpaşa karşısında yaşadı. Galatasaray bu müsabakadan 3-3 beraberlikle ayrılarak iç sahada bu sezon ilk puan kaybını yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip Aslantepe'de konuk ettiği son rakibi Alanyaspor'u da 1-0 yenmeyi başardı. Galatasaray bu sezon iç sahada oynadığı 5 maçta 14 gol atarken kalesinde 5 gol gördü. Ev sahibi ekip bu sezon iç sahadaki en farklı galibiyetini de Çaykur Rizespor'u 5-0 yenerek elde etti.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA TEKLİYOR


Bu sezon ligde ortaya koyduğu performansla taraftarlarını şampiyonluk yolunda ümitlendiren Beşiktaş, Dolmabahçe'de sergilediği performansı deplasman maçlarında ortaya koyamıyor.

Sezona Samsun deplasmanında aldığı 2-0 galibiyetle başlayan Beşiktaş, dış sahadaki ikinci maçında Trabzonspor'u geçemedi. Uzun süre 10 kişi oynayan rakibi karşısında geriye düşen siyah-beyazlılar 1-1 sona eren mücadelede beraberliği ilk yarıda attığı golle kurtardı.

Bir sonraki deplasmanına Kayseri'de çıkan Beşiktaş, 3-0'lık galibiyetle İstanbul'a 3 puan alarak döndü. Kayseri'nin ardından Gaziantep deplasmanına çıkan Kara Kartallar, 1-0 öne geçmeyi başardığı maçta üstünlüğünü koruyamadı ve son dakikada yediği golle 2 puanı Gaziantep'te bıraktı.

AA

Bakmadan Geçme