DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan Çağrısına Yanıt!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Hatimoğulları, Kürt sorununun çözümüne ilişkin partisinin tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Hatimoğulları, 'Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu barış için inisiyatif almaya hazırız,' dedi.

TAKİP ET

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Hatimoğulları, Kürt sorununun çözümüne ilişkin partisinin tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Hatimoğulları, "Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu barış için inisiyatif almaya hazırız," dedi.

AKP'nin dış politikasının iflas ettiğini savunan Hatimoğulları, Kürt sorununun çözüm yolunun belli olduğunu ve barışın muhatabının İmralı'da ağır tecrit altında bulunan Abdullah Öcalan olduğunu vurguladı. Kürt sorununun çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu belirten Hatimoğulları, "Parlamentoda ve siyasette muhatap DEM Parti'dir. Bir başlangıç olacaksa, tecrit kaldırılmalı. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakeredir. Onurlu barıştır," ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak tecridin kaldırılması gerektiğini bir kez daha dile getirdi ve uzun süredir savundukları "umut hakkı"nın altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında "Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun" ifadelerine yer vermişti.

Konuşmasında her meselenin ele alınıp milli ve müşterek akılla çözümünün mümkün ve hatta mecburi olduğunu söyleyen Bahçeli, şu ifadelere yer vermişti:

“Eğer terörsüz bir siyaset, terörsüz bir ülke, terörsüz bir gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse o halde değil elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın"

Bakmadan Geçme