Daron Acemoğlu Kimdir?

Daron Acemoğlu kimdir? Ekonomik büyüme, siyasi ekonomi ve kalkınma üzerine çalışmalarıyla tanınan dünyaca ünlü iktisatçı hakkında detaylı bilgileri sizin için derledik...

Daron Acemoğlu, dünya çapında tanınan bir iktisatçı ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) Ekonomi Bölümü profesörüdür. Özellikle ekonomik büyüme, kalkınma, gelir dağılımı ve siyasi ekonomi konularındaki çalışmalarıyla öne çıkmaktadır.

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

Acemoğlu'nun en bilinen eseri, James A. Robinson ile birlikte yazdığı *Why Nations Fail* (Ulusların Düşüşü) adlı kitaptır. Bu kitapta, ülkelerin neden başarılı ya da başarısız olduğu, kurumların ekonomik ve siyasi kalkınmada ne kadar önemli olduğu üzerinde durulmaktadır.

DARON ACEMOĞLU'NUN ALDIĞI ÖDÜLLER NELERDİR?

1976 doğumlu olan Daron Acemoğlu, Türkiye'de dünyaya gelmiş ve akademik kariyerini ABD'de sürdürmüştür. Çalışmaları, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik yapılarını incelemesiyle dikkat çekmektedir. 2005 yılında John Bates Clark Madalyası'na layık görülmüştür ve bu ödül, ekonomi alanında genç bilim insanlarına verilen en prestijli ödüllerden biridir.

DAREN ACEMOĞLU'NUN ÇALIŞMALARI

Acemoğlu'nun akademik çalışmaları, tarihsel ve kurumsal perspektiflerle ekonomi disiplinini birleştirerek, ekonomik büyüme ve kalkınma süreçlerini daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olmaktadır. Politik ekonomiyi, ekonomik eşitsizlikleri ve refahın paylaşımını inceleyen çalışmaları, akademik dünyada geniş yankı bulmuştur.

Özel Haber

Bakmadan Geçme