Bulanık Domatesi hasadı başladı!

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bulanık Mahallesi'nde üretilen 'Bulanık Domatesi', dededen kalma asırlık tohumlardan yetiştirilerek hasat edildikten sonra at ve katırlarla taşınıyor. Bölgedeki çiftçiler, bu özel tohumları toprağa ekerek, mahallenin adını taşıyan 'Bulanık Domatesi' adıyla piyasaya sunuyor.

Lezzeti, aroması ve bazıları 1 kilogram ağırlığa ulaşan Bulanık domatesi, tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Marketlerde ve pazarlarda hızla tükenen bu domatesler, tarlada kilogram başına 30 liradan satılıyor. 2024 sezonunda bölgeden yaklaşık 10 bin ton domates rekoltesi bekleniyor.

1.800 rakımlı yüksek tepelerde, buz gibi kaynak sularıyla yetiştirilen ve zirai ilaç kullanılmadan hayvan gübresiyle beslenen domatesler, sarp arazilerden at ve katırlarla taşındıktan sonra civar illere ve Kahramanmaraş haline ulaşmak üzere kamyonlara yükleniyor.

Domates üreticisi Ali Bozlakoğlu, “Kahramanmaraş'ta Bulanık domatesi diye ünlüdür. Buranın geçim kaynağı domates üreticiliğidir biz burada at ve kendi imkanlarımız ile hasadınım yaptığımız ürünleri sevk ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nurullah Ayyıldız ise “Tohum dedelerimizden kalmadır. Köyümüzün hava ve suyunun etkisiyle domateslerimiz çok güzel oluşuyor. Semt pazarları ve hale gönderiyoruz ürünlerimizi” dedi.

Bakmadan Geçme