Bu alışkanlık kanser riskini yüzde 25 artırıyor

Yatmadan önce yemek yemek sadece vücut şeklinizi olumsuz etkilemez, aynı zamanda sağlığınızı da riske atar.

Akşam saat 9'dan sonra yemek yemek sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebilir.

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü'nden uzmanlar, bunun akşam saatlerinde metabolizma yavaşladığında meydana geldiğini, ancak bu süre zarfında yemeğin metabolizmayı yeniden etkinleştirdiğini tespit etti.

Bu, sirkadiyen ritim olarak bilinen vücudun iç saatini etkiler ve bu saat bozulduğunda prostat ve meme kanseri riskini artırır. Önceki araştırmalar, sirkadiyen ritminizle senkronize olmayan beslenmenin kalp hastalığı, diyabet ve obezite riskinizi artırabileceğini öne sürüyor.

İspanyol araştırmacılar, prostat kanserli 621, meme kanserli 1.205 ve kansersiz 2.193 hastanın diyetini ve yaşam tarzını inceledi.

Akşam yemeğinden iki veya daha fazla saat sonra yatağa girenlerin kanser riski yüzde 20 daha düşüktü; yemekten iki saat sonra yatağa girenlerin ise yüzde 25 daha yüksek kanser riski vardı.

Diyet ve kanser arasındaki ilişki üzerine yapılan araştırmaların çoğu, gıdaların hastalığa yakalanma olasılığını nasıl etkileyebileceğine odaklanmıştır.

Yemeğinizi sirkadiyen ritminizle uyumlu hale getirmek için bazı uzmanlar yalnızca gün içinde yemek yemeyi öneriyor. Bunun nedeni güneşin sirkadiyen ritmin oluşturulmasında önemli bir rol oynamasıdır.

İdeal olarak günün son öğünü ile ertesi günün ilk öğünü arasında, fazla kilolarla mücadelede etkili olduğu kanıtlanmış aralıklı orucu anımsatan 12 saat geçmelidir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme