Binbir derde deva sarımsağın faydaları

Her gün sarımsak yemek kan damarlarını lastik gibi esnekleştirir, kanamayı önler, kalp krizi, felç, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskini azaltır.

Keskin tadı ve kendine has kokusu olan sarımsak, eski çağlardan beri Doğu tıbbında pek çok hastalığa çare olarak kullanılmıştır.

Sarımsağın iyileştirici etkisini göstermediği hastalık yoktur diyebiliriz. Örneğin bu bitki ateroskleroz, karaciğer yağlanması gelişimini önler, kolesterol metabolizmasını güçlendirir ve fitoksit etkisine sahiptir. Ayrıca sarımsağın cilt, kalp ve kadın hastalıkları üzerinde de harika etkisi vardır. Burada elbette mide ülseri gibi bazı hastalıklar istisnadır.

Sarımsak, solucanlara karşı öldürücü etkisinden dolayı solucan hastalığı durumunda genellikle bütün olarak yutulur. Cilt hastalıkları arasında egzama veya yanıklar bulunur. Bu gibi durumlarda ılık bitkisel yağa (50-60 derece sıcaklıkta) ezilmiş sarımsak eklenir ve bir süre bekledikten sonra sorunlu bölgeye uygulanır. Sarımsaktan yapılan preparatlar damarları içeriden temizlemektedir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme