Binance' ın Filistin hesaplarını dondurması boykotla sonuçlandı: 2,6 milyar dolarlık Bitcoin çekildi

Binance'ın İsrail' in talebi üzerine Filistinlilere ait hesapları dondurmasının ardından platforma yönelik boykot başladı. 2,6 milyar dolar Bitcoin çekildi.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, İsrail hükümetinin talebi üzerine Filistin vatandaşlarına ait bazı hesapları dondurdu. İsrail Savunma Bakanlığı' na ait olduğu iddia edilen belgelerde, terörle mücadele kapsamıda kripto varlıklara el konulması tavsiye edildiği belirtiliyor. Bu gelişme kripto para dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Bu hamlenin ardından, Bitcoin' in %8' e yakın değer kaybı yaşadığı ve 63 bin dolardan 58 bin 200 dolara geriledeiği bildiriliyor.

Binance Ceo' su Richard Teng, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yalnızca yasa dışı fonlara bağlı kullanıcı hesaplarının bloke edildiğini belirtti. Binance kurucu ortağı Yi He kara para aklamayı önleme mevzuatlarına uyduklarını vurguladı.

Bu karar, kripto paraların merkezi otoritelerden bağımsız olma iddiasını sorgulatırken, Filistinli kullanıcıların finansal erişiminin daha da kısıtlanmasına neden oluyor. Ayrıca, Binance'ın bu hamlesi, platforma duyulan güveni sarstı.

BOYKOT ÇAĞRILARI BÜYÜYOR, 2,6 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE BİTCOİN ÇEKİLDİ!

Bu kararın ardından boykot çağrıları ise hızla büyüyor. Sosyal medya platformlarında başlatılan #BoycottBinance kampanyası kapsamında kullanıcılar platformdaki varlıklarını çekmeye başladı. Bilinçli Müslüman adlı hesabın Instagram' da paylaştığı verilere göre, Binance' dan son 24 saat içinde 2,6 milyar dolar değerinde Bitcoin çekildi. Binance' dan toplam 44.808 Bitcoin çekildiği belirtilirken, son bir hafta içinde bu sayı 51.481' e ulaştı. Bu boykot, Binance' ın varlık çıkışını hızlandırarak şirketi olumsuz etkileyebilir.

BİNANCE NEDİR?

Binance, kripto paraların alım satımının yapıldığı dünyanın en büyük borsalarından biridir. Kullanıcılar bu platform üzerinden Bitcoin, Ethereum gibi dijital paraları alıp satabilirler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme