Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisi kapatıldı

İsrail askerleri baskın düzenlediği Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisini kapattı.

İsrail askerleri, askeri bir emirle Al Jazeera televizyonunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan ofisini 45 gün süreyle kapattı.

Al Jazeera' nın haberine göre, ağır silahlı İsrail askerleri önce ofisin bulunduğu binayı kuşatarak, demir kapısını bombaya patlattı ve içeriye baskın düzenlendi.

Baskın sırasında ofisteki tüm ekipman ve belgelere el konulurken, bu malzemelerin kamyonlara yüklenerek götürüldüğü bildirildi.

Ayrıca, çalışanların araçlarını kullanmaları engellendi ve kanalın Ramallah'taki yayın faaliyetleri durduruldu. İsrail askerlerinin Al Jazeera muhabirlerinin sokakta çalışmasını da engellediği belirtildi.

Olayın görüntülerinde, İsrail askerleinin ofise baskın düzenlediği ve kapatma kararını Al Jazeera Ramallah Ofisi Müdürü Velid- el Omeri'ye ilettiği anlar yer aldı. Müdür Omeri, askerilerin, İsrail tarafından öldürülen Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile' nin ofis önünde bulunan fotoğrafını yırtarak tahrip ettiğini söyledi.

İsrail askerlerinin baskı sırasında çevreye göz yaşartıcı gaz bombası attığını da vurgulanırken, bu baskının Al Jazeera' nın Kudüs ofisinin kapatılmasından yalnızca dört ay sonra gerçekleştiği ifade edildi.

AA

Bakmadan Geçme