Başkan Ustaoğlu ve zabıta ekiplerinden denetim

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde reyon ve kasa fiyatı arasındaki uyuşmazlık ve aynı zamanda son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin kontrol edilmesi amacıyla ilçe genelinde denetimler gerçekleştiriyor.

TAKİP ET

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'nun da katıldığı denetimlerde, reyon fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyuşmazlık ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimi, şekil itibari ile ambalajı bozuk ve deformasyona uğramış ürünlerin demetimi yapıldı. Başkan Ustaoğlu, ekiplerin kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satılmasının önüne geçmek amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Etiketsiz ürün satışı ve stok denetimlerinin aralıklara devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Ustaoğlu, “marketlerde temel gıda ürünleri, fiyat farkı ve etiketsiz ürün satışı denetimleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında gerçekleştirildi.Yapılan denetimlerde Zabıta ekiplerimiz ürünlerin reyonlardaki satış etiketlerinin kontrolleri, kasa fiyatı ile karşılaştırmaları yapıldı. Fiyat uyuşmazlıkları tespit edilen ürünler için yönetmeliklerde yer alan idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilerek cezai işleme tabi tutuldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ustaoğlu ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde tüm reyonları gezerek, ürünlerin son kullanım tarihlerini tek tek kontrol ederken, kurallara uyan marketlere teşekkür edildi.

Bakmadan Geçme