Başkan Arslan uyardı: 'Konya'da 3-5 yıla kadar yeraltı suyu diye bir şeyi konuşmayacağız'

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, Konya Kapalı Havzası'ndaki yeraltı sularının hızla azaldığını belirterek, uyarılarda bulundu. Arslan, yüzey sularının sabotaja açık olduğunu ve yeraltı sularının bu nedenle stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Son dönemlerde Konya Kapalı Havzası gündemden düşmüyor. Yeraltı su kaynaklarının hızla tükenmesi, kuruma tehlikesi olan barajların alarm vermesinin yanı sıra uzmanlar yüzey sularının sabotaja açık olduğunu ve yeraltı sularının bu nedenle stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Hakimiyet.com muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, Konya'da en yoğun olarak kullanılan su kaynağı olan Apa Barajı'nın her türlü sabotaja karşı savunmasız olduğunu vurguladı.

‘KAOS ORTAMINA GİRERSEK YERALTINDA SUYUMUZ KALMAYACAK'

Özellikle savaş veya kaotik bir ortamda büyük bir risk taşıdığını belirten Arslan,

“Apa barajımız tamamen açık her türlü sabotaj ve suikasta hazır. Bu tarz durumlarda bir savaş ortamında veya bir kaotik ortamda sabotajları önlemek için yeraltı suları çok stratejik bir kaynak olarak değerlendirir ve kullanılır. Ama biz şu anda yeraltı sularımızı o kadar hoyratça kullanıyoruz ki Allah esirgesin. İleride böyle bir kaos ortama girdiğimiz zaman bizim su kaynaklarımız yüzey sularımız sabotajı açık yer altında hiç suyumuz kalmayacak bir durumdayız.” sözlerini aktardı.

Konya Kapalı Havzası'ndaki yeraltı sularının ciddi oranda azaldığını ve bu hızla devam edilirse 3-5 yıl içinde yeraltı suyu diye bir şeyin kalmayacağını söyleyen Arslan, "Sonuçta bu kaynaklar tükenmez değil. Ne yazık ki yeraltı sularımızın da sonuna gelmek üzereyiz," diyerek sözlerini noktaladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme