Başkan Akpınar, Kardeş Şehir Gwangjin-gu'ya Giderek Ziyaretler Gerçekleştirdi

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Kore Cumhuriyeti Seul Gwangjin-gu Belediye Başkanı Kim Kyung-ho'nun daveti üzerine Gwangjin-gu'ya giderek ikili ilişkiler kapsamında yapacakları faaliyetler hususunda istişarelerde bulunarak Ereğli'ye davet etti.

TAKİP ET

Akpınar, Kore Büyükelçisi Salih Murat Tamer, Gwangjin-gu Meclis Başkanı Jun Eun-hye ve Ticaret Odası Başkanı Youngjin Son ile de bir araya geldi. Bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Başkan Akpınar; Sejong Üniversitesi Uluslararası Eğitim Merkezi, Gwangjin Ekonomi Merkezi ve Gwanjin-gu Belediyesi birim ve tesisleri, Busan'da bulunan Türk Şehitliği'ni de gezerek bilgiler aldı.

Samimi ziyareti ile Akpınar, Ereğli'nin kardeş şehir Gwangjin-gu ile bağlarını daha da kuvvetlendirdi ve iki şehir arasındaki her alanda gerçekleştirilecek çalışmaların temelini attı.

23 yıllık bağlarını daha da geliştirerek kültürel ve ekonomik işbirliklerini gelecek nesillere de aktaracaklarını ifade eden Başkan Akpınar: “Kore Cumhuriyeti Seul Gwangjin-gu Belediye Başkanı Sayın Kim Kyung-ho‘nun daveti üzerine 23-27 Eylül tarihlerinde kardeş şehrimizi ziyaret ettik. Belediye Başkanı Sayın Kim Kyung-ho ve ekibi ile ilişkilerimizi her alanda arttıracak faaliyetler konusunda istişarelerde bulunarak projelerimizi anlattık.

Olumlu yaklaşımlarıyla da mutlu olduk. Ziyaretlerimiz kapsamında Gwanjin-gu Belediyesi birim ve tesisleri, Kore Büyükelçiliğimiz, Gwangjin-gu Meclisi, Gwangjin-gu Ticaret Odası, Sejong Üniversitesi Uluslararası Eğitim Merkezi, Gwangjin-gu Ekonomi Merkezi ve Busan'da bulunan Türk Şehitliği'ni ziyaret ettik.

Misafirperverliği ve yakın ilgileri için başta Gwangjin-gu Belediye Başkanı Sayın Kim Kyung-ho olmak üzere tüm ekibine, Gwangjin-gu Meclis Başkanı Sayın Jun Eun-hye, Gwangjin-gu Ticaret Odası Başkanı Sayın Youngjin Son, Seul Büyükelçimiz Sayın Salih Murat Tamer ve Hanyang Üniversitesi Araştırma Görevlisi hemşehrimiz Sayın Ömer Doğan'a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme