Antalya'da havalar çok güzel gidiyor! Şehre La Casa De Papel dopingi geliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle Antalya'da geç açılan turizm sezonu bekleneni verememiş olsa da umutlar tükenmiş değil. Havaların oldukça iyi gittiği Antalya'da şimdiden doluluk oranı oldukça iyi. Önümüzdeki günlerde de turist akını bekleniyor.

TAKİP ET

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle geç başlayan turizm sezonu nihayet meyvelerini vermeye başladı. Dünyada 9 aydan fazla bir süredir devam eden salgın nedeniyle ülkeler kapılarını birbirine kapattı. Kapısını dışarı kapatan ülkelerden olan Türkiye'de Normalleşme Süreci'yle birlikte başlayan turizm sezonuna turizm işletmeleri hazırlıklarını en iyi şekilde yaptı.

Özellikle Antalya'da yerel yönetimler sahillerde aldıkları önlemlerle turistlerin güvenini kazanmayı başardı. Her ne kadar kuralların çiğnendiği görüntüler gelse de Antalya, sezonda en çok güven veren illerin başını çekti.

Türkiye'nin rakibi olan ülkelerden Yunanistan, vaka sayısında diplerde olsa da Avrupa Birliği'nin beklediği normları sağlayamadı. İspanya da aynı şekilde vakaların patladığı ülkelerden olunca Avrupalı turistler İspanya'yı tatil planlarından çıkarmak zorunda kaldı.

Türkiye ise özellikle Avrupalı turistlerin radarında kalmayı başardı. Ancak Avrupa Birliği'nin aldığı seyahat kararları nedeniyle Antalya, ilk başlarda büyük darbe yemiş oldu.

2018'de 11 milyon 189 bin 758 turistin ziyaret ettiği Antalya, geçen sene de 13 milyon 5 bin 193 turist sayısıyla tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu yıl ise beklentiler oldukça farklı bir tablo çiziyor.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Haziran ayında açılış yapabilmiş İstanbul otellerinin doluluk oranları yüzde 81.2 azalarak yüzde 13.8'e, oda başına elde edilen gelirler ise 8.6 Euro'ya kadar düştü. Antalya'da doluluklar, yüzde 55 azalarak yüzde 31.7'e düşerken, oda başı elde edilen gelirler ise yüzde 70.9 düşüşle 23.8 Euro olduğunu bildirdi.
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son açıklamasında herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda Türkiye'nin yılsonuna kadar 15 milyon turist rakamına ulaşabileceğini iddia etti.

LA CASA DE PAPEL DOPİNGİ İŞE YARAYACAK

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önümüzdeki günlerde Antalya için güzel haberlerini sıraladı. Bakan Ersoy şu cümleleri kullandı:

* Ayın 27'sinde ilk konserimizi veriyoruz burada. La Casa de Papel'in şarkısını dillendiren Cecilia ve Burak Yeter'le bir çalışma yapacağız.

* Buraya özellikle büyükelçileri, yabancı devletlerin siyasi kimliklerini de davet ettik. Orada çok ciddi çalışmalar yapıldı.

* Bu sene şansız bir döneme geldi. 2021'de de Patara Yılı olarak tanınmasını önereceğiz kabineye'

* Kazı alanları Türkiye'de maalesef 45-60 gün kazılıp kapatılıyordu.

* Şimdi aşamalı şekilde yerli kazı bakanlıklarından başlayarak 12 aylık çalışmaya almaya başladık. Bütçeleri devreye alınıyor şimdi.

* Kazı başkanlarımıza, 'minimum 5 arkeolog 2 sanat tarihçisi bulundurmak zorundasınız' diyoruz. Kendileri isterse daha fazla da bulundurabilir.

* Önümüzdeki sene 122'ye tamamlandığı zaman 600 arkeolog 240 sanat tarihçimizi kazı başkanlıklarımız üzerinden istihdama katmış oluyoruz. Bizim hedefimiz bu sayıları artırmak'

* İstanbul'da da hava trafiği açıldı. Geçen senelere göre çok düşük tabi. En yavaş iyileşmenin de İstanbul'da olacağını düşünüyorum.

* Kongre, seminer etkinlikleri minimum seviyede gidiyor, iş seyahatleri mecbur olmadıkça yapılmıyor. İstanbul çok önemli tabi 2019'da yüzde 40'ını kapsıyor yatak kapasitemizin.

Bakmadan Geçme