Antalya'da 2 gün maske takmayanın canı fena yanacak

Antalya, bir yandan sezonu açtı ancak istenilen rakamlar bir türlü görünmüyor. Özellikle Almanya'dan misafirlerine hazırlanan kente beklenen haber de gelmedi. Hıfzıssıhha Kurulu ise maske zorunluluğu ve diğer tedbirlerle ilgili yeni durumları yayınladı.

TAKİP ET

Antalya, turizm sezonunu açmak istiyor ancak kafalar karışık gibi görünüyor. Yurtdışından beklenen karşılıkları alamayan şehirde beklenen yerli turistler de gelmeyince turizmciler sezonun daha geç açılacağını kabullenmiş görünüyor.

Öte yandan koronavirüsün en ağır şekilde görüldüğü Avrupa ülkelerinde de kendi iç kısıtlamalarıyla ilgili çelişkiler yaşanmaya devam ediyor.

Avrupa'nın devleri kendi aralarında trafiğe izin veriyor. Ancak başta Türkiye olmak üzere bazı Ortadoğu ülkelerine sıcak bakılmıyor.

Durumun aşılması için Türkiye, dünyada bir ilk olan Güvenli Turizm Sertifikası kampanyasını başlattı. Binlerce turizm firması ise belgeyi almak için müracaatlarını tamamladı.

Turizmde durum beklemedeyken Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu da yeni kararlarını yayınladı.

Antalya Valiliği'nin internet sitesinde yeni dönemle ilgili birçok soru cevabını bulurken kısıtlamaları çok önceden kaldırılan Antalya'da Cumartesi ve Pazar günleri uygulanacak sokak kısıtlaması ve bunun dışında bırakılan vatandaşlarla ilgili ayrıca maske kullanımıyla ilgili yepyeni açıklamalar yapıldı.

Antalya'da yeni dönemde maske takma zorunluluğu yok ancak Cumartesi ve Pazar günleri kolluk kuvvetlerince maske takmayan vatandaşlara cezaların miktarları ise oldukça yüksek.

Türkiye'de maske takma zorunluluğu olan iller Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'dan sonra İstanbul, Ankara ve Bursa eklenerek toplamda 46 şehirde maske takmak zorunlu hale getirilmişti.

Antalya'da Cumartesi ve Pazar günleri sınavlar esnasındaki saatlerde maske takmayan vatandaşlara 3 bin 150 Türk Lirası para cezası uygulanacak.

Ayrıca kabahatler kanununa göre de tekrarlanması durumunda ek olarak 392 lira ceza daha yazılabilecek.

Yayınlanan metinde verilecek cezalarla ilgili şu çarpıcı cümle de yer aldı:

'Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan '… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.' hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine karar verilmiştir.'

Bakmadan Geçme