Anne karnındaki bebek tedavi edildi!

Konya'da böbrek yetmezliği nedeniyle ölüm riski taşıyan bir bebeğin, anne karnında gerçekleştirilen hayati operasyonlarla sağlığına kavuşması sağlandı.

Atilla ve Hakime Öz çifti, yaptırdıkları tetkiklerde bebeklerinin iki böbreğinin de su toplaması ve idrar birikmesi nedeniyle şiştiğini öğrendi. Gebeliğin sonlandırılması önerisine karşı çıkan çift, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.

Bebeğin bu durumda doğması halinde ise böbrek yetmezliğinden dolayı diyalize mahkum olacağını aktaran Acar, "Ekibimizle böbrekleri ameliyat etme kararı aldık. Annenin karnından geçip, çocuğun sırt bölgesine ulaştıktan sonra böbreklerden birine şant taktık ve çocuğun gelişimini takip ettik." dedi.

Acar, operasyonun ardından olumlu sonuç aldıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 20 gün sonra da diğer böbreği kurtarmak için yine aynı yöntemle ameliyatını gerçekleştirdik. Gidişat gayet iyi. Bu şekilde bir müdahale zor bir işlem. Literatürde tek böbreğe yapılan operasyon var. İki böbreğe birden yaptığımız müdahale literatürde bir ilk. Daha önce böyle bir müdahale yok." diye konuştu.

20 gün sonra diğer böbreğe de aynı yöntemin uygulandığını ve başarılı sonuç alındığını ifade eden Acar, iki böbreğe birden müdahale edilmesinin tıpta bir ilk olduğunu vurguladı.

Anne Hakime Öz, diğer hastanelerde gebeliğin sonlandırılması önerildiğinde çok üzüldüğünü, ancak Prof. Dr. Acar ve ekibine güvenerek ameliyatı kabul ettiğini söyledi. İlk operasyonun ardından bebeğin sağlığının iyiye gitmesi üzerine ikinci ameliyatın da yapıldığını belirten Öz, şu an her şeyin yolunda olduğunu dile getirdi.

AA

Bakmadan Geçme