Altın rekor üstüne rekor kırıyor!

FED Başkanı'nın açıklamalarının ardından gram altın tarihi zirveye ulaştı.

TAKİP ET

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçen Cuma yaptığı açıklamalar, faiz indirimi beklentilerini artırdı ve yeni haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarına ivme kazandırdı.

Altının ons fiyatı, gün içinde yüzde 0,5 oranında artış göstererek 2.525 dolara yükseldi. Ons fiyatı 2.531 dolarlık rekor seviyeye yaklaşırken, dolar/TL kurundaki artış gram altında yeni bir rekor seviyeye ulaşılmasına neden oldu.

Dolar/TL kuru 34,02 seviyesine çıkarken, serbest piyasada gram altın 2.763 liraya yükselerek yeni bir tarihi zirve kaydetti.

FED Başkanı Powell, Jackson Hole Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Politikamızı yeniden ayarlamanın vakti geldi. Önümüzdeki ekonomik veriler, faiz indiriminin hızını ve büyüklüğünü belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Piyasalar, Powell'ın konuşmasından önce de Fed'in Eylül toplantısında faiz indirimine gitmesinin yüksek ihtimal olduğunu değerlendiriyordu.

Ağırlıklı beklenti 25 baz puanlık bir indirim yönündeyken, Powell'ın ‘güvercin' tonundaki açıklamaları, 50 baz puanlık bir indirimin de masada olduğuna işaret etti.

Bu gelişme, ABD Hazine tahvili getirilerinde düşüşe yol açarken, altın fiyatlarının yükselişine destek oldu.

Bakmadan Geçme