Alternatifsiz isale hattı Ankara'nın 3 ilçesini susuz bırakabilir

2019 yerel seçimlerinde galip çıkan Mansur Yavaş dönemi hazırlanan raporla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayına sunuldu. Yayınlanan raporda ise çarpıcı bilgiler yer alıyor. 3 ilçede ise sorundan bahsediliyor.

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Mart ayında yapılan yerel seçimlerde rakibi Mehmet Özhaseki'nin önünde yüzde 50,93'le seçimi kazanan Mansur Yavaş'ın Ankara'da göreve gelmesinin üzerinden 500 güne yakın bir zaman geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Mansur Yavaş'ın göreve geldiği günden bugüne kadar geçen sürede yapılanları ve önceki dönem karşılaştırmalarının olduğu bir rapor hazırlayarak belediyenin internet sitesinde yayına sundu.

276 sayfadan oluşan raporda ASKİ'yle ilgili kısımda yer alan bilgilerde bazı bölgelerin alternatifsizlik nedeniyle susuz kalabileceği bilgisine yer veriliyor.

Raporun belki de en çarpıcı bölümleri arasında yer alan kısımda tamamlanması gereken projeler yer alıyor. Bu bağlamda Ankara'nın 1 milyondan fazla nüfusu içinde barındıran 3 ilçesinin tehlike altında olduğu ve sorunun çözüm önerileri de raporda yer alıyor.

Sunulan raporda alternatif su iletim hattının olmaması sebep olarak gösteriliyor.

1'inci yıl Faaliyet Raporu ismiyle yayınlanan dosyada konu şu şekilde anlatılıyor: 'İvedik Arıtma – P9 Pompa İstasyonu arasındaki isale hattı alternatifsiz olup herhangi bir arıza durumunda Altındağ, Mamak ve Gölbaşı ciddi susuzluk sorunu yaşayacaktır.'

Bakmadan Geçme