Akşehir'de çölyak hastalarına müjde!

Glutensiz Ekmek, Akşehir Belediyesi Halk Ekmek Büfelerinde Satılacak...

TAKİP ET

Akşehir Belediyesi Halk Ekmek ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. arasında yapılan anlaşma ile Akşehir Halk Ekmek Büfelerinde ' glutensiz ekmek ve ürünleri ' satışına önümüzdeki ay başlanacak. Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, bu müjdeli habere ilişkin, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama ile gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulunacağına işaret etmişti.

Belediye Başkanı Köksal; "İstanbul Halk Ekmek'te üretilen glutensiz ekmek ve ürünlerden Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olan Akşehir'deki bireyler de faydalanabilecek. Akşehir genelinde yaptığımız araştırmalar sonucunda 60-70 arasında Çölyak hastası olduğunu tespit ettik, ancak bu rakamın daha fazla olabileceğini de düşünüyoruz. Hastaların ve ailelerinin belediyeye bizzat başvurarak kayıt olmalarını ya da belediyemizin 444 9 153 hizmet telefonunu arayarak irtibata geçmelerini istiyoruz. Bu iş birliğinden ve desteklerinden dolayı başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgü Naima'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Halk Ekmek Fabrikamız hijyenik hale getirilen bakım sonrasında yenilenen yüzü ile kapasite artışı ve engelli satış elemanlarıyla bu hafta yeniden hizmete başlayacak.” dedi.

Akşehir Belediyesi Halk Ekmek Büfelerinde yer alacak glutensiz ürünler, Akşehir'de yaşayan çölyak hastaları için büyük bir umut kaynağı olacak.

Bakmadan Geçme