Akşehir Bilsem Üstün Yetenekliler Kongresine Katılıyor

İlçemizden Akşehir Bilim ve Sanat Merkezinin 5 öğretmen, 9 bildiri ve 20 öğrenci ile katılacağı Üstün Yetenekliler Kongresi Konya'da Başlıyor

TAKİP ET

Konya, bilim, spor, kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Birbirinden yoğun aktivitelerin, programların olduğu Konya, Perşembe günü önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin farklı illerinden üstün yetenekliler konusunda araştırma yapan bilim insanları ile yine Türkiye'nin farklı illerinde eğitim gören özel yetenekli öğrenciler yaptıkları bilimsel araştırmalarını sunmak üzere Konya'da bir araya geliyor.

Konya Necmettin Erbakan Üniveristesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye'de Üstün Yeteneklilerin eğitimi, tanılama, modelleri konusundaki araştırmaların sunulduğu ve tartışıldığı VII. Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi (ÜYEK) ve VI. Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi (UÇAK) aynı anda yapılacak.

8 -10 Eylül 2022 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi ev sahipliğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesinde gerçekleştirilecek kongrelerde başta BİLSEM öğrencilerinin BİLSEM eğitim programlarında yer alan Bilimsel Araştırma Becerileri Etkinliklerinde ve ilgi duydukları konulardaki meraklarına bağlı yaptıkları bilimsel araştırmalarını sunacak.

Bilsem öğrencilerinin sunumlarının yanı sıra eş zamanlı olarak Üstün Yetenekliler alanında kongrelerde Ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yürüten birçok akademisyen, davetli konuşmacı, araştırmacı, eğitim uzmanı, okul idarecisi, her branştan öğretmenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler katılacak. Ayrıca yetenek atölyelerinde etkinlikler yapılacak

Bakmadan Geçme