Akşehir Belediye Başkanı'ndan KOSKİ'ye Teşekkür

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir'deki 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı projesinin yüzde 50'sinden fazlasını tamamladı. CHP'li Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal yapılan çalışmalar dolayısıyla KOSKİ'ye ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir'deki 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı projesinin yüzde 50'sinden fazlasını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Akşehir ilçesinde yürütülen içme suyu şebeke ıslahı çalışmaları hızla devam ediyor. Proje sahasında teknik incelemelerde bulunan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi verdi.

Demir, Akşehir Belediyesi ile iş birliği içinde yürütülen bu önemli çalışmanın Akşehir'in altyapısını daha dirençli hale getireceğini belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın talimatları doğrultusunda periyodik olarak Akşehir'e gelerek çalışmaları yerinde incelediklerini söyleyen Demir, “Akşehir'in içme suyu altyapısını, dirençli şehirler standartlarına uygun hale getirmek için son hamlemizi yapıyoruz. İçme suyu şebeke hatlarını da tamamladıktan sonra, Akşehir'in tüm altyapı sistemleri eksiksiz bir şekilde yenilenmiş olacak,” dedi.

Projenin iki ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Demir, “Bu proje, su kayıplarını azaltacak ve hem KOSKİ hem de Akşehir ilçesi için büyük bir kazanım olacak. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını umuyoruz,” şeklinde konuştu.

CHP'Lİ BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal da, söz konusu altyapı çalışmalarının hizmet kalitesini artıracağını vurgulayarak, emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

15 Nisan 2023 tarihinde başlatılan proje kapsamında, 129 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesinin yanı sıra, 2 bin 276 metre kuyu hattı, 500 metreküplük su deposu, 4 bin 600 ev bağlantısı ve çeşitli vana odaları ile SCADA sistemi inşa ediliyor.


Bakmadan Geçme