Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleşecek olan bu etkinlik kaçmaz!

Konya Bilim Merkezi, 21-22 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği Adli Bilim Günü ile ziyaretçilerine adli bilimlerin heyecan verici dünyasına adım atma fırsatı sunuyor. Etkinlikte neler yapılacak, kimler katılabilir? İşte detaylar...

Konya Bilim Merkezi, 21-22 Eylül tarihlerinde "Adli Bilim Günü" ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

İki gün sürecek olan bu etkinlikte, katılımcılar adli bilimlerde kullanılan teknikleri ve yöntemleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Saat 11.00-17.45 arasında gerçekleşecek atölyelerde, katılımcılar adli bilimlerin büyüleyici dünyasını yakından keşfetme fırsatı bulacak ve suç çözüm süreçlerinin bir parçası olacaklar.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek atölyelerde, polislerin tanık ifadelerine dayanarak oluşturdukları robot resim uygulamaları ve gizli yazıların farklı yöntemlerle nasıl ortaya çıkarıldığını deneyimleyecekler.

ETKİNLİK KAPSAMINDA DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER ŞU ŞEKİLDE:

Dedektif Oyun Kiti: 9 yaş ve üzeri katılımcılar, ahşap dedektif kitlerini kullanarak gizli mesajları keşfetme ve çözme becerilerini geliştirebilecekler.

Ayakkabı İzi İnceleme: 7 yaş ve üzeri katılımcılar, ayakkabı izlerinin adli olaylardaki önemini keşfedecek ve farklı ayakkabı izlerini analiz ederek suç mahallinde nasıl kullanıldığını öğrenecekler.

Kriptoloji Atölyesi: 9 yaş ve üzeri katılımcılar, şifreleri çözerek gizli mesajları ortaya çıkaracak ve kriptoloji tekniklerini deneyimleyecekler.

Robot Resim Atölyesi: 9 yaş ve üzeri katılımcılar, polislerin tanık ifadelerine dayanaral kullandığı robot resim uygulamalarını öğrenerek eşkal oluşturma süreçlerine katılacaklar.

Saç Teli İncelemesi: 5 yaş ve üzeri ziyaretçiler, saç telinin adli olaylardaki önemini keşfederek mikroskop altında incelemeler yapacak ve suç çözümündeki rolünü öğrenecekler.

Büyüteç Tasarım Atölyesi: 5 yaş ve üzeri çocuklar, büyütecin nasıl çalıştığını öğrenerek kendi büyüteçlerini tasarlayıp deneyimleyebilecekler.

Gizli Yazılar: 5 yaş ve üzeri katılımcılar, görünmeyen yazıları ortaya çıkarmak için kullanılan teknikleri öğrenerek farklı deneyler yapacaklar.

Adli bilimlere ilgi duyan herkes, detaylı bilgi için Konya Bilim Merkezi' nin resmi web sitesi olan konyabilimmerkezi.com adresini ziyaret edebilir.

*Bilim merkezine girişler ücretli, etkinliklere katılım ücretsizdir. Giriş ücreti çocuklar ve öğrenciler için 7.5₺ yetişkinler için 10₺'dir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme