9 Ağustos 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programı'na katılacak. Programda, Erdoğan'ın önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Adıyaman ve Malatya'da

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adıyaman ve Malatya valiliklerini ziyaret ederek bölgedeki sağlık yatırımlarını değerlendirecek. Ziyaretlerde, yerel sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi üzerine görüşmeler yapılacak.

AK Parti'den IGMG'ye Destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Ankara Şube binasının açılışına katılacak. Açılışta Sırakaya'nın İGMG'nin toplumsal rolüne dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Bakan Kacır Balıkesir'de Fabrika Açılışı Yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BG Ferrokrom fabrikasının açılış törenine katılacak. Ayrıca, Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı'na ve TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne de iştirak edecek. Bu ziyaretlerin, bölgesel sanayi yatırımlarının geliştirilmesi adına önemli adımlar içermesi bekleniyor.

Bakan Uraloğlu Çukurova'da Basın Açıklaması Yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda bir basın açıklaması yapacak. Havalimanının bölgeye sağlayacağı ekonomik katkılar ve altyapı gelişmeleri üzerine bilgiler verilecek.

TÜİK Haziran Verilerini Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin sanayi üretim ve dış ticaret endekslerini açıklayacak. Açıklanacak veriler, ülke ekonomisinin son durumu hakkında önemli ipuçları sunacak.

Dışişleri Bakanı Fidan Karadağ'da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, Türkiye-Karadağ ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Gazze ve Lübnan'daki Gerginlikler Takip Ediliyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve İsrail-Lübnan sınır hattındaki gerilim devam ediyor. Bu bölgelerdeki gelişmeler yakından izleniyor.

Ankara'da Feci Kaza: 9 Ölü, 26 Yaralı

Ankara'da yolcu otobüsünün köprü ayaklarına çarpması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı kazayla ilgili gelişmeler takip ediliyor. Kazanın nedeni ve sorumlularıyla ilgili incelemeler sürüyor.

Spor: Paris 2024 ve Süper Lig Heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli sporcuların müsabakalarını izleyecek. Bugün dört farklı branşta milli sporcularımız sahaya çıkacak.

Futbolda ise Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonunun ilk haftası Galatasaray ve Atakaş Hatayspor arasındaki maçla başlıyor. Ayrıca, Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Sakaryaspor ile Ankara Keçörengücü karşı karşıya gelecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme