70 yaşındaki Konyalı emekçi kadın, ekonomik sıkıntılar içinde 4 kişiye umut oluyor!

Konya'dan yaşayan 70 yaşındaki Servet Döndü, 30 yıldır karton toplayarak geçimini sağlıyor. İlerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen ekmeğini taştan çıkaran Döndü, ekonomik sıkıntılar içinde 4 kişiye umut oluyor. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Türkiye ekonomisindeki dalgalanma, birçok kişiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu kişilerden biri de Konyalıların 30 yıldır ‘Kartoncu Teyze' olarak bildiği Servet Döndü.

Ekonomik sorun ve yaşam şartlarındaki zorluklara rağmen, topladığı kartonlarla 4 kişinin bakımını sağlayamaya çalışan emekçi Döndü, ilerleyen yaşına rağmen umutla yaşatmaya çalışıyor.

“HİÇBİR YERDEN YARDIM ALMIYORUM”

Topladığı kartonlarla 4 kişinin bakımını sağlayan Kartoncu Teyze, bir kızının devlet hastanesinde bazı günlerde hasta bakıcı olarak çalıştığını ancak oradan kazanılan paranın geçinmeye yetmediğini ifade etti.

30 yıl arkasında hiçbir destek olmadan yaşama tutunan Servet Döndü, hiçbir yerden yardım alamadığını ve çalışırken çok zorlandığını sözlerine ekledi.

Döndü, “Hiçbir yerden yardım almıyorum, Saat 9'a kadar dışarıda kâğıt topluyorum. Çok yoruluyorum. Hiç halim olmuyor. 70 yaşındayım az mı?” açıklamasında bulundu.


“ÇOK YORULUYORUM, HİÇ HALİM OLMUYOR”

Hakimiyet.com'a konuşan emekçi Servet Döndü, geçim sıkıntısına da değinerek şu söylemlerde bulundu: “Topladığım kartonları aydan aya satarak, çocuklara üst baş alıyorum.

Kazandığım parayı faturalara veriyorum, geri kalanını da çocuklara ayırıyorum. Saat 9'a kadar dışarıda kâğıt topluyorum.

Çok yoruluyorum, hiç halim olmuyor. 70 yaşındayım az mı? Evde yiyecek olmadığı zaman çıkıyorum. Dışarıdakiler yardım ediyor. Bazen geliyorum buraya, esnaf Ramazan abi var, onun mallarından boşalan kartonları bekliyorum. Hiçbir yerden yardım almıyorum.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme