7 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde önemli siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor gelişmeleri yaşanacak.

Bugün Türkiye gündeminde önemli siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor gelişmeleri yaşanacak.

SİYASET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce'yi ziyaret ederek Valilik ziyareti, Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni ve sivil toplum temsilcileriyle buluşma gibi programlara katılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Orta Vadeli Programda Öngörülen Yapısal Tedbirler" gündemiyle Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Arsuz'da Merkez Yönetim Kurulu toplantısını yönetecek, ardından İskenderun'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek ve halk buluşmasına katılacak.

EKONOMİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yapacak ve gençlerle bir araya gelecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 2 yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satışlarını gerçekleştirecek, ayrıca 4 yıl vadeli devlet tahvilinin yeniden ihracını yapacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yurt dışı temaslarında bulunmak üzere Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Bosna Hersek'teki Tuzla Uluslararası Havalimanı'nda Ajet Tuzla Hat Açılış Töreni'ne katılacak ve sel bölgelerinde ziyaretlerde bulunacak. İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları da dünya gündeminde izleniyor.

SPOR

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde Karadağ ve İzlanda ile oynayacağı maçlar öncesinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ilk antrenmanına başlayacak. Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası ikinci tur rövanş maçında Görele Belediyespor, Kuzey Makedonya'nın WHC Metalurg takımını ağırlayacak. Ayrıca Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun genel kurulları yapılacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme