30 Ağustos 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor. Yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenlerle Büyük Zafer'in anısına saygı duruşunda bulunuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anacak. Gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek olan Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılacak ve akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri'ni izleyecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise kutlama programlarına katılacak ve Kara Harp Okulu'nda yeni yapılan caminin açılışını gerçekleştirecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar'da halkla buluşarak çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Dumlupınar Şehitliği'ne çelenk bırakacak ve İzmir'deki 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına katılacak.

Dış Politika ve Diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere Slovenya'ya ziyaret gerçekleştiriyor. Bu arada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı başlatılan “önleyici saldırı” sonrasında bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Spor Gündemi

Fransa'da devam eden Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk sporcular 9 farklı branşta madalya mücadelesi veriyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcuların müsabakalarını yerinde takip ediyor.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde grup aşaması kuraları bugün Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da çekilecek. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın, Konferans Ligi'nde ise RAMS Başakşehir'in rakipleri belirlenecek. Ayrıca Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme