28 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanlığı ve Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenecek Yatırım Danışma Konseyi'nin 10. Toplantısı'na katılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Ahilik Haftası kutlamalarına iştirak etmek üzere Valiliği ziyaret edecek. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'ta Ticaret Borsası ve Şoförler Odası'na ziyaretler gerçekleştirerek, Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali'ne katılacak.

Ekonomi ve Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da Tahtaköprü Barajı Sulaması 1. Kısım'ı inceleyecek. Narenciye hasadına katılmak üzere Dörtyol ilçesinde olacak olan Bakan Yumaklı, narenciye paketleme tesislerine de ziyarette bulunacak.

Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları takip edilmeye devam ediliyor. Bölgede artan gerginlik, uluslararası platformlarda da yakından izleniyor.

Güncel Olaylar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu'nun temel atma törenine katılacak. Türkiye Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Şehit Ahmet Şahan Kur'an Kursu'nun açılışları da gerçekleştirilecek.

Spor

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Samsunspor-Göztepe, Corendon Alanyaspor-Çaykur Rizespor ve Galatasaray-Kasımpaşa maçlarıyla heyecan devam ediyor. Trendyol 1. Lig'de de Teksüt Bandırmaspor-MKE Ankaragücü, Boluspor-Manisa FK karşılaşmaları oynanacak. Ayrıca, Dünya Superbike Şampiyonası'nın İspanya ayağında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu yarışacak.

Basketbolda 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesinde Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in başantrenörleri basın toplantısı düzenleyecek. Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon heyecanı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sahaya çıkacağı maçlarla başlayacak.

Etkinlikler

Yedikule Hisarı'nda, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Drone Yarışları start alacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme