27 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

YASAMA, YÜRÜTME VE SİYASET

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi"ne katılacak. Özel, ayrıca CHP İl Başkanlığı'nda yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'na başkanlık edecek. Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Çaycuma'daki 8. Olağan İlçe Kongresi'nde partililerle bir araya gelecek.

DÜNYA DİPLOMASİ

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor. Bölgede artan gerilim dünya genelinde endişe yaratırken, diplomatik çözüm arayışları sürüyor.

SPOR

Spor dünyasında yoğun bir gün yaşanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti'nin Edirne'de düzenlenen 8. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde heyecan devam ediyor:

Trendyol Süper Lig'de Gaziantep FK-TÜMOSAN Konyaspor, Corendon Alanyaspor-Onvo Antalyaspor ve Fenerbahçe-Sipay Bodrum FK maçları yapılacak.

Trendyol 1. Lig'de Teksüt Bandırmaspor-Sakaryaspor, Erzurumspor FK-Ankara Keçiörengücü, Amed Sportif Faaliyetler-Siltaş Yapı Pendikspor ve Uğur Okulları İstanbulspor-Boluspor karşılaşmaları oynanacak.

Basketbol Süper Ligi'nde Bursaspor-Türk Telekom, Darüşşafaka Lassa-Fenerbahçe Beko, Galatasaray-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ve Mersinspor-Manisa Basket maçlarıyla 4. hafta tamamlanacak.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Emlak Konut-Beşiktaş, Melikgazi Kayseri Besketbol-İlkem Yapı Tarsusspor ve YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol-Galatasaray Çağdaş Faktoring maçları oynanacak.

Efeler Ligi'nde ise Fenerbahçe Medicana-Ziraat Bankkart, İstanbul Gençlikspor-Galatasaray HDI Sigorta ve Halkbank-Spor Toto gibi çekişmeli maçlar takip edilecek.

Ayrıca Beşiktaş Kulübü'nün 2024 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme