25 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Siyaset ve Diplomasi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'na katılacak. Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişmelerinin sergileneceği fuarda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da hazır bulunacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İş Dünyası Buluşması'na katılmak ve Valiliğe resmi bir ziyarette bulunmak için İstanbul'da olacak.

Ekonomi ve Finans

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise 2024 yılı bitkisel üretim tahminlerini güncelleyecek ve ekim ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini paylaşacak.

Dünya Diplomasisi

Orta Doğu'da tansiyon yüksek. İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarındaki gelişmeler dünya genelinde yakından izleniyor.

Eğitim

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk-Alman Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katılacak. Altun'un törende yaptığı konuşma merakla bekleniyor.

Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası için 1. play-off turunda Esenler Erokspor Stadı'nda Ukrayna'yı ağırlayacak. Futbol severlerin gözü Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında, Adana Demirspor ile Net Global Sivasspor karşılaşmasında olacak. Ayrıca, Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında Fatih Karagümrük, Adanaspor ile karşı karşıya gelecek.

Basketbol severler için ise THY Avrupa Ligi heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe Beko, 5. hafta mücadelesinde Panathinaikos'u konuk edecek. Hentbol'da ise Beykoz Belediyespor, EHF Erkekler Avrupa Kupası 2. tur ilk maçında CS Minaur ile Romanya'da karşılaşacak.

Bu gelişmeler, Türkiye ve dünya gündeminin nabzını tutacak konular arasında yer alıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme